Microsoft Intune

Microsoft Intune – pilvipohjainen laitehallinta

IT -laitteet ovat melkein jokaisen yrityksen työntekijöiden tärkeimpiä työvälineitä. Niihin tallentuu yrityksen sopimuksia, tarjouksia, sähköposteja, pikaviestejä, kuvia sekä käytännössä kaikkea mahdollista dataa, jota saadaan sähköiseen muotoon. Lisäksi niillä pitäisi tehdä töitä eri sovellusten kanssa, erilaisissa ympäristöissä kuitenkaan unohtamatta tietoturvallisia käytäntöjä. Uuden työaseman käyttöönottokin vaatii yleensä inhottavan paljon aikaa ja vaivaa että se saadaan valmiiksi käytettäväksi.

Microsoft 365 -palvelusta saatavilla oleva Intune tarjoaa tähän kustannustehokkaan ratkaisun, jolla pidät yrityksesi laitteet helposti ja turvallisesti käytettävissä koko niiden elinkaaren ajan. Palveluun saat liitettyä Windows, iOS, MacOS ja Android laitteita eli melkein kaikki yrityksesi käytössä olevat nykyajan IT-työkalut.

Miltä kuulostaa Autopilot, joka mahdollistaa suoraan tukusta tulleen uuden laitteen toimittamisen suoraan loppukäyttäjälle, ilman että IT-tuki olisi ensin asentanut ohjelmistot, päivittänyt työaseman, asentanut profiilin ja niin edelleen ennen kuin kone saadaan käyttökuntoon? Melko vaivattomaltahan se kuulostaa ja niin se oikeastaan onkin. Mutta onko tietoturva sitten kohdallaan? Pilvi-identiteetin avulla ja kahdennetulla tunnistautumisella varmistan, että kyseinen käyttäjä on validi ja sallittu liittymään yrityksen työympäristöön tietyin ehdoin. Ehdoin jotka tunnetaan nimellä conditional access.

Tämä on nyt kuitenkin vain yksi monista eri ominaisuuksista, joita Intune tarjoaa. Saat pyyhkäistyä laitteen puhtaaksi etänä, mikäli se hukkuisi, pystyt määrittämään Bitlocker -levyaseman salauksen käyttöön automaattisesti kaikille laitteille, mahdollistat käyttöjärjestelmän päivitykset automaattisesti (ja päivitysten pysäytykset) sekä lukemattomia muita ominaisuuksia, jotka helpottavat ja tarjoavat tietoturvalliset käytännöt yrityksen päätelaitteiden jokapäiväistä hallintaa varten.

Intunen käyttöönotto ja hallinta vaatii kuitenkin oman perehtymisen palveluun, jotta pääset ottamaan sen ominaisuudet täydellä voimalla ympäristöösi käytettäväksi. Me Kyberjoukoissa halutaan olla se oikea IT-kumppani, joka valjastaa tämänkin voiman käyttöösi.

Sivustomme käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.